Будівництво нового заводу Volkswagen під загрозою

Будівництво нового заводу Volkswagen під загрозою

19 листопада 2022
0

Глава Volkswagen Олівер Блюм може переглянути плани німецького концерну щодо нового заводу вартістю 2 мільярди євро. Згідно з початковим планом, будівництво мало розпочатися в 2023 році і завершитися в 2026-му. На цьому складальному майданчику Volkswagen мав намір випускати флагманський електрокар на новітній архітектурі SSP (Scalable Systems Platform) - цей проект називається Trinity. Тепер у компанії розглядають можливість випуску моделі на потужностях існуючого підприємства у Вольфсбурзі.

За інформацією неназваних джерел, Volkswagen може відмовитися від початкових планів для економії коштів. Через неясність з будівництвом майданчика проект Trinity ризикує затриматися - замість 2026 перспективний електрокар, який називали «вбивцею Tesla», з'явиться не раніше 2030-го.

За інсайдерською інформацією, Volkswagen розіслав ключовим співробітникам листа, в якому йдеться, що всі проекти та інвестиції за ними будуть ретельно переглянуті - компанія має перевірити їхню доцільність у нинішніх умовах.

Перший тизер майбутнього електрокара автовиробник поширив ще торік. Trinity отримав свою назву через три складові: згаданої платформи SSP, радикально нового підходу до розробки автомобілів (усі виробничі процеси пов'язані спільною мережею), а також системи автономного водіння на базі нейромережі.

Електричному флагману пророкують запас ходу до 700 кілометрів і автопілот четвертого рівня, який майже не вимагає втручання в керування з боку людини. Поки що автовиробники використовують системи другого рівня автономності.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація