Bugatti показала альтернативний дизайн 1800-сильного Tourbillon

Bugatti показала альтернативний дизайн 1800-сильного Tourbillon

29 вересня 2024
0

В офіційному відеоролику французька марка поділилася закулісними подробицями про розробку наступника Chiron. Схоже, стилісти черпали натхнення в ефектному McLaren F1, адже саме цей гіперкар зображений на стенді позаду спікерів. Альтернативний варіант Bugatti Tourbillon був близький до серії: у бюро навіть створили повнорозмірний функціональний прототип!

Bugatti Tourbillon дебютував три місяці тому, але виробництво затримається до 2026 року. Прес-служба марки вирішила розповісти про інші варіанти дизайну, які відбракували в процесі розробки. Як можна судити, загальних кузовних деталей немає зовсім: дизайнери роздумували над зовсім іншим корпусом із меншою площею повітрозабірників і компактнішими дзеркалами.

Чому альтернативні варіанти дизайну залишилися тільки у вигляді математичних моделей і прототипів? Можливо, вся справа в недостатній впізнаваності. Серійний Tourbillon безпомилково ідентифікується, як Bugatti, характерні елементи видно з будь-якої відстані - це і овальні боковини, і решітка радіатора у вигляді підкови. Напевно були і суто технічні причини.

Тираж Bugatti Tourbillon обмежений 250 екземплярами, хоча в реальності машин з подібною технікою може бути більше: зазвичай випускаються і спецверсії, і родстери, створені навколо аналогічної силової структури. Базова ціна на 1800-сильний гіперкар з атмосферним V16 - 3,8 мільйона євро.

Джерело: Мотор
Фото: Bugatti

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація