Bugatti виставила на аукціон унікальний гіперкар

Bugatti виставила на аукціон унікальний гіперкар

24 грудня 2022
0

Bugatti представила свій новий унікальний гіперкар. Модель Chiron Profil?e W16 буде випущена в єдиному екземплярі та продана на аукціоні RM Sotheby's. Про це розповіли в пресслужбі аукціонного дому.

До початку виробництва Bugatti Chiron планувалося випустити лише 500 автомобілів. Через надто високий попит компанія вирішила випустити кілька спецверсій на базі гіперкара, які є ще рідкіснішими авто.

Робота над Chiron Profilee розпочалася восени 2020 року після того, як Bugatti отримала запити від клієнтів, які бажали менш радикальну інтерпретацію Pur Sport. У результаті масивного заднього антикрила вирішили позбутися, обмежившись елегантним спойлером. Через це довелося обмежити максимальну швидкість до 380 км/год.

Спереду в Chiron Profilee великі повітрозабірники та збільшена підковоподібна решітка радіатора, яка подає більше повітря в радіатори, ніж стандартна модель. Потік повітря додатково оптимізований за допомогою переробленого сплітера.

Bugatti пофарбувала єдиний у своєму роді гіперкар в ексклюзивний колір Argent Atlantique у поєднанні з відкритим вуглецевим волокном і відтінком Bleu Royal Carbon. Дизайн коліс для Profilee був розроблений із нуля. Він не використовується в жодному іншому Chiron.

Підвіска гіперкара стала на 10 відсотків жорсткішою, ніж у Pur Sport. У Bugatti підкреслили, що це не вплинуло на високий рівень комфорту.

Двигун W16 на 8,0 л із чотирма турбінами видає значні 1479 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год займає лише 2,3 секунди. Від 0 до 200 км/год гіперкар розганяється за 5,5 секунди.

Інтер'єр новинки також трохи змінився. Сидіння обтягнуті шкірою Gris Rafale у кольорі Deep Blue зі стьобаним малюнком «повітряний парад». Bugatti оновив центральну консоль, під'єднавши до неї чорну анодовану рамку, де красується напис Profilee.

Гіперкар з'явиться на аукціоні 1 лютого 2023 року. У Bugatti заявили, що частину виручки спрямують на благодійність.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація