BYD не зможе уникнути підвищення цін на електромобілі

BYD не зможе уникнути підвищення цін на електромобілі

25 листопада 2022
0

Компанія BYD не тільки є другим за величиною виробником тягових акумуляторів у світі, але вже наступає на п'яти американської Tesla на ринку електромобілів. Масштаби виробництва та його вертикальна інтеграція дозволяють домагатися суттєвої економії витрат, але, судячи з недавнього рішення BYD підвищити ціни на свої електромобілі, у цієї компанії не все гаразд.

За інформацією Bloomberg, на домашньому ринку Китаю компанія BYD має намір підняти ціни на свої електромобілі на величину від $280 до $840, залежно від моделі. До кінця цього року, як пояснив виробник, закінчиться термін дії програми субсидування продажів електромобілів на китайському ринку. Крім того, витрати виробника на випуск тягових акумуляторів також могли зрости на тлі подорожчання сировинних матеріалів. Свої багаторазові підвищення цін з початку року Tesla мотивувала саме цим чинником, її приклад наслідували і багато китайських виробників.

Конкуренція на китайському ринку змушує зарубіжних виробників електромобілів знижувати ціни на свої електромобілі. У жовтні таким чином надійшла у продаж Tesla, а машини марки Mercedes-Benz із тяговими електродвигунами в КНР втратили в ціні до $33 000 в окремих випадках. Компанія BYD повідомляє, що громадяни Китаю, які встигли внести передоплату за електромобілі до 1 січня 2023 року, зможуть придбати машини за старими цінами, навіть якщо фактично отримають їх тільки наступного року.

У жовтні BYD вдалося реалізувати на китайському ринку 217 518 машин, що на 172% більше за торішній результат, але в цю кількість напевно потрапили і гібриди. У році, що минає, компанія відмовилася від випуску машин, що оснащуються виключно ДВЗ.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація