BYD планує побудувати величезний завод з випуску електромобілів у Туреччині

BYD планує побудувати величезний завод з випуску електромобілів у Туреччині

08 липня 2024
0

Компанія BYD максимально близька до угоди щодо початку будівництва в Туреччині заводу з випуску електромобілів вартістю 1 мільярд доларів. Ця новина з'явилася після того, як BYD відкрила свій перший завод закордоном у Таїланді.

Очікується, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган офіційно оголосить про угоду найближчим часом. Офіційні особи повідомили Bloomberg, що в провінції Маніса, де буде побудований завод, відбудеться церемонія закладки першого каменю.

Новий завод BYD може допомогти бренду подолати потенційний вплив нових мит ЄС на китайський імпорт електромобілів. Цього тижня ЄС запровадив додаткові мита до 38,1% на електромобілі з Китаю.

Згідно з дослідженням Rhodium Group, BYD заробляє близько 14 300 євро на кожній проданій у ЄС моделі Seal U, причому у Китаї він заробляє лише близько 1300 євро.

Минулого тижня Туреччина також послабила тарифи, щоб заохотити інвестиції, в тому числі від BYD. Минулого року на частку електромобілів припадало 7,5% продажів нових автомобілів у Туреччині, що відкриває значні можливості для китайського виробника електромобілів.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація