BYD погрожує подати до суду на Great Wall за наклеп

BYD погрожує подати до суду на Great Wall за наклеп

27 травня 2023
0

Китайська компанія BYD погрожує подати до суду на концерн Great Wall після того, як той направив до Міністерства екології та довкілля Китаю результати власних випробувань BYD Qin Plus DM-i. У Great Wall дійшли висновку, що показники шкідливих викидів моделі не відповідають національним стандартам.

BYD Qin Plus DM-i, навколо якого спалахнув скандал, це гібридний седан. У рух його приводить бензоелектрична установка на базі «турбочетвірки» об'ємом 1,5 літра. Більшу частину часу ДВЗ заряджає батарею, а та своєю чергою живить 180-сильний електромотор. Як заявляє BYD, Qin Plus DM-i витрачає 3,8 літра на 100 кілометрів, а на чистій електриці проїжджає до 55 кілометрів.

Great Wall зацікавилася цією моделлю та навіть провела власні випробування. Фахівці компанії дійшли висновку, що Qin Plus DM-i не відповідає національним стандартам зі шкідливих викидів, а значить, BYD підтасувала результати. Інформацію про це Great Wall направила до Міністерства екології та навколишнього середовища, Державного управління з регулювання ринку та Міністерства промисловості та інформаційних технологій.

BYD зі свого боку заявила, що це наклеп, і пригрозила концерну Great Wall судом. Автовиробник зазначає, що всі його машини мають сертифікати щодо відповідності нормам. Тепер Qin Plus DM-i має пройти незалежну експертизу, яку проведе третя сторона.

Джерело: Мотор
Фото: Reuters

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація