BYD розширює присутність в Європі

BYD розширює присутність в Європі

31 серпня 2024
0

Китайський виробник електромобілів BYD купить свого німецького дистриб'ютора Hedin Electric Mobility. Угода підлягає затвердженню регуляторними органами, і, як очікується, буде закрита в четвертому кварталі 2024 року, йдеться у пресрелізі Hedin Mobility Group.

Угода з материнською компанією Hedin Mobility, шведською дилерською мережею, передбачає поглинання флагманських магазинів BYD у Штутгарті та Франкфурті.

Фінансових подробиць компанії не повідомили.

«Цей крок відбувається в той час, коли китайські виробники електромобілів, такі як BYD, намагаються розширити свою присутність у Європі на тлі невдач, включно з ослабленням попиту й новими тарифами на електромобілі, вироблені в Китаї», - зазначає Bloomberg.

Hedin Electric Mobility виступає генеральним імпортером BYD в Німеччині з 2022 року і постачає автомобілі та запчастини близько 30 дилерам BYD у країні.

Купивши цей бізнес, BYD зможе продавати автомобілі дилерам напряму, що дасть їй більше свободи в ціноутворенні та доступності автомобілів на найбільшому автомобільному ринку Європи.

Німецькі дилерські центри Hedin Mobility залишатимуться партнерами BYD.

У липні BYD підписав інвестиційну угоду на $1 млрд про будівництво в Туреччині заводу з виробництва електромобілів і науково-дослідного центру.

Того ж місяця стало відомо, що французька Forvia та китайська BYD розширюють партнерство на Європу. Компанії разом працюватимуть в Угорщині, де Forvia очолить запуск першої філії BYD у регіоні.

Джерело: LIGA.net
Фото: BYD

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація