BYD збудує в Узбекистані завод з виробництва електромобілів

BYD збудує в Узбекистані завод з виробництва електромобілів

02 жовтня 2023
0

Китайська компанія BYD підписала інвестиційну угоду з урядом Узбекистану про будівництво заводу з виробництва електро- та гібридних автомобілів у Джизаканській області. Узбецьку сторону у спільному підприємстві представлятиме АТ «Узавтосаноат» (UzAuto).

Вперше про спільний проєкт заговорили у січні 2023 року, а вже у лютому BYD почав відкривати свої дилерські центри на території країни. Спочатку новий майданчик у Джизакані випускатиме 50 000 автомобілів на рік. Планова виробнича потужність складе 300 000 одиниць на рік. Автомобілі, виготовлені на новому майданчику, планують експортувати до країн Центральної Азії та далі. Строки запуску підприємства та розмір інвестицій не уточнюються.

BYD припинила виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння півтора роки тому. Наразі лінійка бренду складається з електромобілів та гібридів, що підключаються. Також компанія виробляє власні системи силових агрегатів, акумулятори, напівпровідники, двигуни та системи керування двигунами.

UzAuto - найбільший виробник легкових та комерційних автомобілів в Узбекистані. Компанія заснована ще 1994 року, але за межами країни «узбецькі» автомобілі почали з'явилися тільки останніми роками. З 2020 року компанія також керує виробництвом у Казахстані.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація