Cadillac представив найпотужнішу і найшвидшу модель у своїй історії

Cadillac представив найпотужнішу і найшвидшу модель у своїй історії

16 січня 2023
0

Cadillac представив гоночний автомобіль V-LMDh. Його публічний дебют відбудеться наприкінці січня. Про це повідомили на сайті Autoevolution.

Cadillac показав відразу кілька колірних схем V-LMDh. Він виступатиме у чемпіонаті IMSA WeatherTech та перегонах на витривалість FIA.

Компанія вже здобувала перемогу в чемпіонатах IMSA WeatherTech SportsCar Championship у 2017, 2018 та 2021 роках. Саме тому Cadillac покладає великі надії на свій новий болід.

Cadillac V-LMDh вперше покаже себе у дії на перегонах Rolex 24 у Дайтоні. Вона відбудеться наприкінці цього місяця.

Болід оснащується 5,5-літровим атмосферним двигуном V8 з електромотором. Силова установка видає потужність 670 к.с. і працює в парі з семиступінчастою секвентальною коробкою передач. Розгін від 0 до 100 км/год займає не більше від 3 секунд. Це найпотужніша і найшвидша модель марки.

Шасі гіперкара було розроблено спільно з компанією Dallara. Вона є одним із провідних виробників болідів класу «Формула-3».

Суперниками Cadillac V-LMDh виступлять гібридні боліди з турбованими двигунами. У компанії роблять ставку на перевірену силову установку та відточену керованість.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація