Caterham представив автомобіль з деталями від гвинтокрила

Caterham представив автомобіль з деталями від гвинтокрила

06 липня 2024
0

Компанія презентувала унікальний Caterham Seven, створений у співпраці з Королівськими ВПС Сполученого Королівства. Усі гроші, які отримають з продажу авто, будуть направлені для лікування поранених військовослужбовців.

Цей автомобіль виконано в одному екземплярі. Як передає Autoevolution, родстер 360R буде проданий через аукціон Collecting Cars, який відбудеться з 15 серпня по 12 вересня. Очікується, що за авто зможуть отримати 100 тисяч фунтів стерлінгів, що становить приблизно 128 тисяч доларів.

Цю суму передадуть благодійному фонду RAF Benevolent Fund, що займається допомогою ветеранам Королівських ВПС Великобританії. Повідомляється, що спорткар був зібраний силами персоналу авіабази RAF у Бенсоні з використанням деталей від вертольота тилового забезпечення Puma HC2, який здатний перевозити 2 тонни речей, 12 екіпірованих військовослужбовців або 16 пасажирів.

Обшивку хвостової балки гелікоптера перетворили на кузовні панелі родстера. У збірці навіть використовували внутрішню перегородку разом із ручкою аварійного скидання дверей. Окрім цього, автомобіль має фарбування темно-зеленого кольору, як данину пам'яті Puma HC2.

У салоні з'явилися вертолітні тумблери, прибори та інструкції з евакуації, які вшили в подушки карбонових сидінь. Під капотом також є акумуляторна батарея, що розміщується в ящику від боєприпасів.

Для більшої ефектності родстеру додали триступеневу систему запалювання. Водночас двигун залишився абсолютно стандартним - дволітровий чотирициліндровий атмосферний агрегат Ford Duratec потужністю 183 кінські сили й 194 Нм крутного моменту, що поєднаний з п'ятиступінчастою МКПП.

Вага в 565 кілограмів дозволяє автомобілю розганятися до 100 км/год за 4,8 секунди. Паспортна максимальна швидкість Caterham Seven 360 - 210 км/год.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Caterham

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація