CATL представила нову конструкцію акумуляторної батареї для електричних вантажівок

CATL представила нову конструкцію акумуляторної батареї для електричних вантажівок

20 вересня 2022
0

CATL представила нову акумуляторну технологію під назвою MTB (Module to Bracket) для важких електричних вантажівок. За даними CATL, технологія MTB інтегрує акумуляторний модуль безпосередньо в шасі автомобіля, що дозволяє збільшити використання акумуляторної системи на 40% та знизити вагу на 10%.

Подібно до акумулятора Qilin для ринку легкових автомобілів, представленого CATL у червні, китайська група з виробництва акумуляторів зараз демонструє нове акумуляторне рішення для важких електричних вантажівок. У обох випадках за інновації стоїть не хімія, а структура батареї. Акумулятор Qilin є концепцією «комірка-в-упаковку», в той час як акумулятор для вантажівки є концепцією «модуль-кронштейн». В останньому рішенні пряме встановлення модулів у шасі вантажівки не тільки збільшує коефіцієнт використання системи та знижує вагу, але й знижує центр тяжіння автомобіля на 21 відсоток.

CATL також надає такі дані: Акумуляторні блоки з технологією MTB можуть досягати густини енергії 170 Вт.год/кг або 305 Вт.год/л, мати термін служби 10 років або 10 000 циклів і підтримувати потужність від 140 до 600 кВт.год. Компанія вказує діапазон робочих температур від -35 до 65 градусів за Цельсієм.

На відміну від батареї типу «комірка-в-пакет», яка вперше використовуватиметься в Zeekr 009 як стандартна з 2023 року, CATL поєднує в собі технологію MTB для вантажівок із системою заміни батареї. У будь-якому випадку компанія наголошує, що рішення підходить для електрифікації вантажних автомобілів та будівельної техніки, в яких можна встановити змінні акумулятори. Крім того, технологія тепер має бути протестована «спочатку в проекті заміни батареї Qiyuan Core Power», згідно із заявою компанії. Qiyuan Core Power є дочірньою компанією State Power Investment Corporation, однією з п'яти провідних компаній з виробництва електроенергії у Китаї.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація