CEFA оновила машину розмінування SDZ

CEFA оновила машину розмінування SDZ

20 червня 2024
0

На подіумі міжнародної виставки оборони та безпеки Eurosatory 2024 з'явилася оновлена версія машини розмінування SDZ від компанії CEFA, чиї дистанційно керовані комплекси уже відомі українським саперам.

Показана машина демонструє останні інновації в технології розмінування та знешкодження саморобних вибухових пристроїв. SDZ (система розмінування зон) відповідає критичним потребам як у військовому, так і в цивільному секторах щодо безпечного та ефективного проведення операцій з розмінування.

Універсальність оновленої машини додатково демонструється набором інструментів, який включає шнек, зворотну лопату, ківш, бульдозерний відвал і ціп. Цей трактор-розміновувач розроблявся для очищення великих територій, забруднених вибухівкою, або для швидкого створення безпечних смуг.

Машина стійка навіть до протитанкових мін, може працювати з різними інструментами, включаючи ківш, шнек, грейфер і вила. Як і аналоги інших виробників, вона має дистанційне керування машиною, оберігаючи оператора від травм. Він для точних операцій орієнтується на зображення в моніторі, що в режимі реального часу надходить з камер та системи GPS.

SDZ «прополює» на глибину розмінування до 30 см і ширину 2,1 метра. За годину очищає 500 кв. м при щільній густоті вибухових пристроїв і до 2000 кв. м при їх малій щільності.

За цей час він в ході переміщення видаляє та знешкоджує практично усі вибухові пристрої, хоча 100-відсоткової гарантії, як і машини інших виробників, не дає. У будь-якому разі піротехніки для впевненої зачистки ще раз проходять цю ділянку з міношукачами, після чого виписується паспорт безпечного землекористування.

Загальна довжина машини 5,9 м з румпелем, ширина 2,85 м, як і кліренс в кліренс 47,9 см. Повна маса не перевищує 12 000 кг.

Представлена французькою армією та CEFA машина SDZ знаменує значний прогрес у технології розмінування. Трактор тепер комплектується сталевими чи гумовими гусеницями, його швидкість доведена до 10 км/год.

Джерело: 24tv.ua
Фото: CEFA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація