Через російську агресію виведена з ладу майже половина зважувальних комплексів на дорогах України

Через російську агресію виведена з ладу майже половина зважувальних комплексів на дорогах України

26 липня 2022
0

В Україні під час війни були виведені з ладу 42 комплеси зважування у русі (Weight in motion, WiM), встановлені з метою боротьби з перевантаженими фурами на дорогах. Про це повідомила заступниця міністра інфраструктури Олександра Азархіна.

«Це дуже сучасна система, яка зважує фури прямо в русі. Минулого року завершилось встановлення майже 100 цих майданчиків, вони надавали онлайн всю інформацію. Збройна агресія російської федерації призвела до виходу з ладу 42 цих майданчиків, тобто фактично 50% інформації було втрачено», - сказала Азархіна.

Заступниця міністра інфраструктури зазначила, що наразі вже відновлена робота системи комплексів зважування у русі. Згідно з даними МІУ, кількість порушень вимог габаритно-вагового контролю скоротилася.

На початку травня «Укртрансбезека» відновила контроль за дотриманням габаритно-вагових норм для вантажівок на пересувних пунктах, з 16 травня роботу почали відновлювати автоматичні комплекси WiM.

В Україні діють європейські стандарти щодо габаритно-вагових обмежень та посилено адміністративну відповідальність за перевезення пасажирів та вантажів без необхідних документів. Згідно з нормами, максимальна фактична вага для двоосьового вантажного автомобіля встановлена на рівні 18 тонн, трьохосьового - 25 тонн, чотирьохосьового - 32 тонни.

Джерело: Elevatorist

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація