Chery стане першопроходцем у використанні натрієво-іонні акумулятори CATL

Chery стане першопроходцем у використанні натрієво-іонні акумулятори CATL

18 квітня 2023
0

Chery стане першим автовиробником, який використовуватиме натрієво-іонні акумулятори CATL. Виробник акумуляторів офіційно повідомив про це, але поки невідомо, коли саме і яка модель акумулятора CATL Na-Ion з'явиться на ринку. Однак поки що було лише коротке оголошення в твіті. Більше інформації про Auto China у Шанхаї може з'явитися пізніше цього тижня.

CATL представила перше покоління своєї натрієво-іонної батареї в липні 2021 року та оголосила, що налагодить ланцюжок поставок для нової технології до 2023 року. Таким чином, акумуляторний гігант все одно буде виконувати графік, коли Chery збирається випустити такі моделі.

Нещодавно в Китаї виникла своєрідна гонка за використання першими натрій-іонних елементів у масових електромобілях. У лютому досі відносно невідомий виробник акумуляторів Hina Battery представив три типи натрієво-іонних батарей і оголосив про партнерство з автомобільною компанією JAC. Тестовий автомобіль на базі Sehol EX10 (Sehol є спільним підприємством JAC і Volkswagen Anhui) вже створено. Потім у березні Farasis Energy оголосила, що постачатиме Na-Ion елементи JMEV.

Поки що невідомо, які технічні дані отримають натрій-іонні батареї, які CATL доставить Chery. У 2021 році CATL заявила, що на той час осередки мали щільність енергії 160 Вт.год/кг, у той же час було обіцяно збільшення до 200 Вт.год/кг для наступного покоління. Це означає, що осередки з іонами натрію будуть майже порівнянними з осередками LFP. На заході в листопаді 2022 року представник CATL пообіцяв батареї для електромобілів із запасом ходу до 400 кілометрів.

Крім того, у минулому CATL вже обговорював змішані акумуляторні блоки, виготовлені з літій-іонних елементів та натрій-іонних елементів. Це покликане доповнити переваги обох технологій - більш високу щільність енергії для літій-іонних елементів і переваги вартості, закупівлі сировини, швидкої зарядки та продуктивності Na-іонних елементів при низьких температурах.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація