Чеська Tatra Trucks обговорює поставки вантажівок для ЗСУ

Чеська Tatra Trucks обговорює поставки вантажівок для ЗСУ

27 листопада 2023
0

Чеський автомобільний гігант Tatra Trucks веде перемовини про можливу поставку для Збройних сил України кількох тисяч машин. Про це повідомляється у публікації чеського видання Hospodarske Noviny.

Як зазначає українське інформаційне-консалтингове агентство Defense Express, спеціалізовані шасі від чеської Tatra вже використовуються в різних системах озброєння в лавах ЗСУ.

«Тому ймовірно, якщо перемовини про тисячі машин таки справді будуть реалізовані, то це буде скоріше масштабування використання і так уже наявних платформ в строю нашого війська», - додають експерти агентства.

І уточнюють, що шасі Tatra може використовуватися під комплекс «Нептун». Крім того, отримані від Данії новітні САУ Caesar, наприклад, також були виконані на шасі Tatra 815-7 8х8. Так само модернізована РСЗВ BM-21MT на шасі Tatra T815-7T3R2T 4x4, що теж «засвітилась» в строю ЗСУ чи взагалі «тачанку» із КС-19.

Загалом за весь час повномасштабного вторгнення РФ до України тема поставки машин та шасі для ЗСУ публічно майже не порушувалась.

«Можемо пригадати лише, наприклад, повідомлення у березні 2023 року про те, що на «Рамштайні» говорили навіть про вантажівки для ЗСУ, і є перший результат - намір від Бельгії поставити загалом 240 вантажівок типів Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi та Volvo», - запевняє Defense Express.

У 2024 році керівництво чеської автомобілебудівної корпорації Tatra Trucks планує виготовити 1850 машин різних типів для різних замовників. Серед них 900 вантажівок Phoenix - для бельгійської армії та 232 автомобілі - для чеської пожежної служби. Водночас Tatra також, можливо, стане постачальником 700 вантажівок для нідерландської армії.

Як зазначає в інтерв'ю чеському виданню генеральний директор Tatra Trucks Лукаш Андрисек, наразі корпорація завантажена замовленнями навіть на 2025-2026 роки, а загальний портфель замовлень становить орієнтовно 0,9 мільярда доларів, або ж 18-20 мільярдів чеських крон.

«Тому, аби мати можливість виконувати додаткові замовлення, ця корпорація хоче інвестувати понад 100 мільйонів доларів, або ж 2,5 мільярда чеських крон у розширення власних виробничих потужностей та диверсифікацію ланцюжків поставок комплектуючих», - підкреслив гендиректор.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація