Chevrolet Corvette встановив світовий рекорд швидкості «навпаки»

Chevrolet Corvette встановив світовий рекорд швидкості «навпаки»

17 вересня 2022
0

Chevrolet Corvette потрапив до Книги рекордів Гіннеса з нестандартним досягненням. Американський спорткар встановив світовий рекорд швидкості під час руху заднім ходом. Про це повідомляється на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса.

На трасі в американському Боулінг-Грін поблизу заводу, де випускають Chevrolet Corvette, автомобіль розвинув 86,9 км/год на задній передачі. Для цього йому знадобився відрізок завдовжки одну милю (1609 км) і 1 хвилина 15 секунд часу. Досягнення офіційно зафіксували представники Книги рекордів Гіннеса, які були присутні в Боулінг-Грін.

За кермом авто був американець Скот Бернер, який захоплюється їздою заднім ходом. Раніше він розганявся до 90 км/год на мінівені KIA Carnival, проте досягнення не було офіційно зафіксовано.

Скот Бернет вибрав модель попереднього покоління - Chevrolet Corvette C7 Stingray з 6,2-літровим 450-сильним V8. Важлива деталь: була необхідна машина з 7-ступінчастою механічною коробкою передач, адже на Corvette з 8-ступінчастим автоматом швидкість на задній передачі обмежена на 64 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація