Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette

Chevrolet готує ексклюзивний варіант культового Corvette

20 вересня 2024
0

В об'єктиви фотошпигунів потрапила нова ексклюзивна версія легендарного американського Chevrolet Corvette. Модель «Zora», неофіційно названа на честь «батька Corvette» Захарія Аркус-Дунтова, отримає найпотужніший в історії моделі силовий агрегат.

Судячи з нових шпигунських фотографій Corvette «Zora», інженери Chevrolet вирушили на знамениту німецьку гоночну трасу «Нюрбургринг», щоб провести екстремальні тести свого нового дітища. Очікується, що порівняно з нещодавно представленим варіантом ZR1, версія «Zora» буде ще потужнішою і динамічнішою.

Незважаючи на глибокий камуфляж, на фото добре видно, що новинка успадкувала від ZR1 величезне заднє антикрило, розширені колісні арки, бокові повітрозабірники для охолодження задніх гальм, передній спліттер і чотиритрубну вихлопну систему.

За попередніми даними повнопривідне купе «Zora» отримає в своє розпорядження гібридний силовий агрегат Corvette E-Ray. Він складається з розташованого спереду 160-сильного електромотора, що приводить у дію передні колеса, акумуляторної батареї ємністю 1,1 кВт.год, 8-ступінчастої роботизованої КП із двома зчепленнями та встановленого позаду 5,5-літрового V8 із подвійним турбонаддувом і плоским колінчастим валом від ZR1, що видає 794 кВт/1080 к.с. Отже, сумарну потужність новинки можна очікувати на рівні 1200 к.с., що дасть змогу скоротити динаміку розгону 0-100 км/год до 2 с.

Презентацію новинки можна очікувати влітку майбутнього року на фестивалі в Каліфорнії.

Джерело: Авто Центр
Фото: Car and Driver

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація