Chevrolet знімає із виробництва модель Cruze

Chevrolet знімає із виробництва модель Cruze

13 червня 2023
0

General Motors припинять випуск моделі Chevrolet Cruze. Останні її екземпляри залишать конвеєр до кінця цього року. Про це стало відомо журналістам сайту Traced News.

Наразі новий Chevrolet Cruze випускають лише в Аргентині. Після припинення складання моделі підприємство наростить випуск кросовера Chevrolet Tracker.

Причина відмови General Motrs від недорогої моделі відома - попит на неї різко впав останніми роками. Покупці відмовляються від седанів та хетчбеків С-класу на користь кросоверів.

Якщо у 2012 році у світі продали понад 600 тисяч Chevrolet Cruze, а у 2014 - випустили мільйонний Cruze, то у 2019 році реалізували лише 82 тис. авто.

Ще 10 років тому Chevrolet Cruze випускали в США та ще десятці країн світу. Однак поступово збирання моделі стали припиняти. У 2015 році вона залишила європейський та австралійський ринки, а у 2019 - північноамериканський та китайський (у Китаї на зміну Cruze прийшов Chevrolet Monza).

Останнім часом хетчбек та седан Chevrolet Cruze другого покоління виробляли лише в Аргентині для країн Південної Америки. Їх пропонують з 1,4-літровим 153-сильним турбодвигуном та 6-ступінчастою автоматичною КПП.

Chevrolet Cruze випускали з 2008 року. 2016 року з'явилося друге покоління моделі. Усього випущено понад 2,5 мільйона цих авто.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація