Chevrolet зробив спеціальний Corvette для паралізованого гонщика

Chevrolet зробив спеціальний Corvette для паралізованого гонщика

27 червня 2022
0

Американський гонщик Сем Шмідт, який провів 27 гонок в американській серії IndyCar, на тестах у січні 2000 року на трасі Walt Disney World Speedway у штаті Орландо потрапив у аварію. Спортсмен вижив, але виявився паралізованим нижче шиї. Травма не завадила колишньому пілоту стати співвласником команди Arrow McLaren SP IndyCar, яка неодноразово перемагала в гонках IndyCar, а також повернутися за кермо. Спеціально для Шмідта збудували спорткар з унікальним керуванням.

Партнером за незвичайним проектом стали дві американські компанії - автовиробник Chevrolet і постачальник електроніки Arrow - які спільними зусиллями доопрацювали Chevrolet Corvette C8 під управління людиною з паралічем усіх чотирьох кінцівок.

У салоні автомобіля встановлено чотири камери, які фіксують рух голови Сема Шмідта, а також передбачена спеціальна повітряна трубка. Видихаючи повітря, пілот активує педаль газу, а всмоктуючи повітря змушує працювати гальма. Рухами голови, повертаючи її вліво та вправо, пілот здатний задавати напрямок автомобіля.

Про технічні доробки не повідомляється, тому, скоріш за все, під капотом середньомоторного спорткара знаходиться стандартний 495-сильний 6,2-літровий атмосферний V8 з крутним моментом 637 ньютон-метрів. Як і інші Corvette C8, машина Сема Шмідта має преселективну роботизовану коробку передач із вісьмома швидкостями.

Джерело: Chevrolet

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація