Чому не слід відкладати проведення ТО на осінь?

Чому не слід відкладати проведення ТО на осінь?

20 червня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Літо - сезон відпочинку, тому багато справ ми намагаємось відкласти на осінь. Іноді така поведінка справді буває виправданою, адже невелике корегування строків не викликає ніяких проблем. Але у тому, що стосується проведення технічного обслуговування авто все інакше. Спеціалісти рекомендують проводити ТО відповідно до строків, встановлених автовиробником. Це означає, що якщо пробіг транспортного засобу досяг регламентованого показника, відвідати сервіс необхідно якомога скоріше.

Чому ТО таке важливе?

Річ у тому, що на відміну від ремонту, технічне обслуговування є профілактичним заходом. В ході його проведення майстри автосервісу виконують роботи, які запобігають виходу автомобіля зі строю. Окрім цього, завдання ТО полягає у гарантії максимального рівня безпеки водія та пасажирів. Ще одна перевага своєчасного проведення робіт - можливість зекономити, адже ТО обслуговування обійдеться набагато дешевше, ніж ремонт. Які важливі профілактичні роботи на авто не можна відкладати?

  • Заміна оливи

При збільшенні строку її використання знижується якість захисту металевих елементів від зносу та корозії. Це призводить до підвищення навантаження на двигун, що своєю чергою провокує перегрів силового агрегату та збільшення витрат пального.

  • Перевірка та заміна свічок запалювання

Якщо свічки запалювання не замінити своєчасно, водій ризикує стикнутись з проблемами під час запуску двигуна. Надалі використання несправних свічок призводить до погіршення динаміки силового агрегату, збільшення викидів СО та, навіть, детонації у камері згоряння.

  • Заміна гальмівних дисків

У разі, коли влітку необхідне проведення ТО-2, відкладення його на осінній період стає ще більш небезпечним. Регламентом цього технічного обслуговування визначена заміна гальмівних дисків. Нехтування цією рекомендацією суттєво погіршує безпеку авто. Якщо Ви не знаєте, як вибрати вивчіть рейтинг гальмівних дисків за посиланням.

  • Заміна ременя ГРМ

Несвоєчасна заміна ременя ГРМ призводить до серйозних наслідків. Якщо під час їзди виникає обрив, постраждати можуть не тільки деталі газорозподільчого механізму. Він призводить до застигання клапанів в одному положенні, а далі - до руйнування або деформації як самих клапанів, так й поршнів, розподільного валу, ГБЦ тощо.

Всьому свій час

Дотримуватись строків проведення ТО влітку слід і з інших причин. Річ у тому, що окрім ТО-1 та ТО-2 на автомобілі слід виконувати сезонні роботи. Їхня ціль полягає у підготовці авто до експлуатації у складніших кліматичних умовах. Якщо знехтувати оглядом влітку, на початку міжсезоння доведеться виконувати відразу 2 види обслуговування, а це - важко та недешево. Що криється за сезонним обслуговуванням?

  • Кузовні роботи

Включають огляд поверхонь на наявність локальних сколів та подряпин. У разі їх виявлення, необхідно провести відновлювальні роботи, які запобігають появі та розповсюдженню корозії. Оглядати слід не тільки зовнішні поверхні, а й багажник, днище тощо.

  • Обігрів та охолодження

Восени спостерігається поступове зниження температури, тому перевіряти роботу системи обігріву авто слід до настання холодів. До того ж ретельний огляд необхідний системі охолодження двигуна. Особливу увагу слід приділити з’єднувальним патрубкам. Застарілі гумові шланги, які втратили еластичність, доведеться замінити, адже на морозі вони, скоріш за все, розтріскаються.

Підготовка до зимової експлуатації включає й інші роботи. При сезонному обслуговуванні проводиться заміна літніх шин на зимові, перевірка рівня робочих рідин та, у разі необхідності, їхня доливка, а також перевірка працездатності акумулятора. Деякі власники напередодні холодного періоду проводять хімчистку салону. Перелік підготовчих заходів можна продовжувати й далі, але і цього достатньо для того, щоб зрозуміти - не слід самостійно ускладнювати собі роботу, відмовляючись від своєчасного проведення періодичного ТО влітку.

Джерело: Болти і гайки

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація