Чому не варто заправляти авто «до повного»

Чому не варто заправляти авто «до повного»

21 травня 2022
5

Багато водіїв в Україні люблять завжди заповнювати бак свого авто бензином чи дизелем на повну, бо не хочуть витрачати дорогоцінний час, заїжджаючи на АЗС.

Часто автомобілісти чекають того моменту, коли пістолет на АЗС «відстрілює» через спрацювання захисної системи. Однак після цього вони все одно намагаються наполегливо злити паливо, що залишилось в бак, утримуючи спусковий гачок.

Як відомо, пістолет «вистрілює» лише в двох випадках - коли бак повністю наповнений, або ж коли в нього залитий необхідний обсяг палива на встановлену суму.

Коли водій заправляє повний бак, то спрацьовування автоматики виконується тоді, коли паливо досягає встановленого на пістолеті спеціального датчика. Зазвичай після "вистрілювання" чимало автолюбителів продовжують тримати пістолет, сподіваючись, що трохи палива вийде налити про запас.

Як виявилось, краще цього не робити, адже така спроба заощадити може надалі стати причиною великих фінансових витрат.

Коли водій намагається заправити автомобіль по вінця, то для сучасних автомобілів це може обернутися дорогим ремонтом. Все тому, що в них є особлива система, що не дає парам палива залишати бак і проникати в інші місця.

Якщо ж залити паливо до максимально можливого обсягу, то паливо може виявитися в тих місцях, де йому перебувати не слід. Через це з'являються різні несправності, які можуть обійтись в чималу суму.

Також варто зазначити, що чим більше вантажу везе автомобіль, тим більше він витрачає пального. Краще прибрати з багажника непотрібні речі, які чомусь возять багато водіїв.

Загалом, не варто заправляти свій автомобіль до країв, і кидати його на пекучому сонці, не будучи впевненим у справності паливної системи.

Джерело: РБК-Україна

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
pashyrey  

Що за маячню я тільки-но прочитав?

+7ВІДПОВІСТИ  
Gelo-67  

Ви що там з глузду з'їхали!!! В баку є місця де неповинно бути палива????!!!!

+4ВІДПОВІСТИ  
Denys S  

Схоже на мій курсач, який був переписаний з трьох інших.
"паливо може виявитися в тих місцях, де йому перебувати не слід. Через це з'являються різні несправності, які можуть обійтись в чималу суму."
Щось десь з'являється, а що і де ніхто не знає))

+3ВІДПОВІСТИ  
Vengador  

Знайома ситуація. Якось заправив авто під самий край. І лишив на сонці. Результатом стало протікання патрубка заливної горловини на з'єднані з баком.

+2ВІДПОВІСТИ  
deavy  

В мене була ситуація, коли після заправки під саму кришечку датчик некоректно показував рівень пального. А після однієї з наступних заправок електроніка навіть не зрозуміла, що бак повний. На щастя, через деякий час все стало нормально.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація