Чим вразливі сучасні малолітражні турбовані двигуни. Як цьому запобігти?

Чим вразливі сучасні малолітражні турбовані двигуни. Як цьому запобігти?

25 травня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Сьогодні при купівлі автомобіля український споживач все частіше звертає увагу на моделі авто з бензиновими малолітражними турбованими двигунами. Вони потужні, з малою витратою пального та невеликою вагою. Здавалося б, для споживача такі двигуни мають одну зручність. Однак, саме на сучасних економічних та технологічних ДВЗ з'являється проблема LSPI.

LSPI (Low Speed Pre-Ignition, перекладається як низькошвидкісне попереднє запалювання) - ефект самозаймання паливної суміші в процесі її стиснення при малих обертах та навантаженнях у двигуні. Це може призвести до руйнування поршнів двигуна.

Існує кілька теорій виникнення феномену LSPI. Одна з теорій називає причиною ефекту підвищене накопичення сажевих відкладень на поршнях, що призводить до їх перегріву і, отже, передчасної спонтанної детонації. Інші дослідження «звинувачують» краплі моторної оливи, які потрапляють у камеру згоряння через нещільно прилеглі до стінок циліндра поршневі кільця. Найдрібніші частинки оливи поєднуються з пальним і стимулюють займання повітряно-паливної суміші ще до дії іскри від свічки запалювання. Отже, можна дійти невтішного висновку, що на процес передчасної детонації впливають застосовуване пальне і моторна олива, їх якість, склад…

Першим автовиробником, який у 2010 році запровадив новий допуск Dexos1™ для моторних олив, стала американська корпорація GM. Сьогодні ж, у зв'язку з новими жорсткішими екологічними нормами та вдосконаленням турбованих моторів, прийнято вже третю генерацію цього допуску - Dexos1™ Generation 3.

Звичайно, компанія LIQUI MOLY розробила моторну оливу, яка відповідає допуску GM Dexos1™ Generation 3, а також новітнім стандартам API SP, ILSAC GF-6A і Ford WSS-M2C 961-A1.

Це моторна олива SPECIAL TEC DX1 5W-30, яку саме зараз можна придбати дуже вигідно. Адже з 22 травня по 18 червня 2023 року по всій території України проводиться Акція - 5 літрів за ціною 4 літрів!

Однією з ключових особливостей SPECIAL TEC DX1 5W-30 є інноваційна технологія присадок, яка запобігає передчасному запаленню на низьких обертах (LSPI). Це гарантує тривалий термін служби двигуна та допомагає знизити ймовірність поломок. Олива ідеально підходить для збільшених міжсервісних інтервалів та відповідає вимогам американських та азіатських автовиробників. Переваги SPECIAL TEC DX1 5W-30 забезпечать оптимальну роботу двигуна і допоможуть автолюбителю зробити правильний вибір:

  • зменшує витрати пального;
  • відмінно захищає від зношування деталі двигуна;
  • забезпечує чистоту двигуна
  • забезпечує захист від утворення шламу та відкладень навіть за найважчих умов експлуатації;
  • сприяє легкому зимовому старту;
  • мінімізує втрати оливи на випаровування;
  • має стійкість до високих температур;
  • застосовується в автомобілях, обладнаних системами старт-стоп та у гібридних авто.

Більш детально дізнатися про переваги моторної оливи LIQUI MOLY SPECIAL TEC DX1 5W-30, а також підібрати її для конкретного автомобіля, відповідно до специфікацій та допусків, можна на сайті liquimoly.ua.

Джерело: LIQUI MOLY

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація