Чинний нардеп постачав пальне для військової техніки РФ

Чинний нардеп постачав пальне для військової техніки РФ

25 липня 2023
0

За матеріалами СБУ і ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України, чиї заводи постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ. Про це Служба безпеки України повідомляє на своєму телеграм-каналі.

«Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з РФ чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ». За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали ПММ для військової техніки РФ і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в СБУ, встановлено, що під час повномасштабного вторгнення РФ цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором.

Зокрема перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих «філіях» банківських установ РФ, а також організував виробництво матеріальних цінностей і їх передачу російським окупаційним військам.

Виїхавши в Київ, цей нардеп «продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України», повідомляє прес-служба СБУ.

Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили й вилучили електронні носії з доказами діяльності нардепа на користь РФ.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Наразі триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин злочину й вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація