Citroen відмовиться від флагманської моделі C5 X

Citroen відмовиться від флагманської моделі C5 X

08 червня 2024
0

Citroen C5 X не отримає наступника, і після завершення життєвого циклу модель знімуть із виробництва. Про це натякнув СЕО Citroen Тьєррі Коскас в інтерв'ю британському виданню Autocar.

За його словами, бренд приділятиме менше уваги авто великого та середнього класу і сконцентрується на компактних міських авто. Зокрема, перспективною може бути ніша між Citroen Ami та C3, тобто моделі вартістю від 10 000 до 20 000 євро.

Тьєррі Коскас зазначив, що Citroen C5 X досить непогано продається за мірками свого класу, проте цей сегмент зараз не надто популярний і фактично зникає. За словами СЕО Citroen, бренд має бути в ключових сегментах, а не нішевих.

Утім, до завершення життєвого циклу Citroen C5 X ще залишається кілька років, адже модель представили тільки в 2021 році. Вона змінила Citroen C5 і C6.

Citroen C5 X - великий 4,8-метровий крос-ліфтбек зі збільшеним кліренсом. Модель пропонують із бензиновими турбомоторами об'ємом 1,2 л (130 к.с.) і 1,6 л (180 к.с.), а також у 225-сильній плагін-гібридній версії.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація