Ціни на автогаз в опті знизилися до вересневого рівня

Ціни на автогаз в опті знизилися до вересневого рівня

13 січня 2023
0

Оптові партії автогазу за тиждень (з 5 по 12 січня) здешевшали на 3700 грн/т, до 41 560 грн/т, а цінові пропозиції LPG були в межах 39 000-45 000 грн/т. В останнє, такий рівень цін на LPG в опті спостерігався на початку вересня, повідомляють в Консалтинговій групі «А-95».

На першому з початку року аукціоні «Укргазвидобування», який відбувся 11 січня , автогаз був проданий в середньому за 36 100 грн/т (-1600 грн/т до торгів 29 грудня). Згідно даних учасників аукціону, на торгах було реалізовано весь виставлений об'єм, трохи більше 1 500 тон автогазу.

«На оптовому ринку газу сталось все те, що й очікувалось. До всього одночасно. Морем зайшло багато кораблів, залізницею зайшов великий об'єм LPG, плюс доїхав й грудневий ресурс», - пояснив зниження цін один із трейдерів.

Нагдаємо, що імпорт LPG у грудні сягнув рекордного обсягу з березня 2022 р. і перевищив 100 тис. т.

«На трьох аукціонах поспіль вартість автогазу постійно знижується, а на останніх торгах «Укргазвидобування» трейдери закупили ресурс по ціні, що відповідає рівню імпортного газу на кордоні. А попит, як завжди підвів, з кінця грудня оператори фіксують найнижчий рівень продажів LPG на АЗС», - додав трейдер із столичного регіону.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація