Cтартує 3-ій етап пілотного проєкту «прозорих іспитів» ще в 4 регіонах

Cтартує 3-ій етап пілотного проєкту «прозорих іспитів» ще в 4 регіонах

22 вересня 2023
0

21 вересня начальник Головного сервісного центру МВС завітав із робочим візитом до Хмельницького. Тут відбулася презентація поширення пілотного проєкту із забезпечення прозорих іспитів у сервісних центрах МВС ще на 4 області.

Разом із журналістами, у сервісному центрі МВС № 6841 оглянули оновлений екзаменаційний клас для складання теоретичних іспитів та авто для практичних іспитів.

«Відсьогодні пілот стартує ще в 4 регіонах: Хмельниччині, Черкащині, Полтавщині та Чернігівщині. Він передбачає оптимізацію екзаменаційної діяльності та запровадження онлайн запису на практичний іспит» - заявив Микола Рудик на презентації.

Що зміниться для майбутніх кермувальників?

За понад 3 місяці дії пілотного проєкту, замовлення талонів попереднього запису онлайн користується попитом серед громадян. Тепер цією опцією можуть скористатись жителі ще 4 областей. Кандидати у водії мають вибір, як отримати талон попереднього запису на іспити. Це можна зробити через термінал, який розташований безпосередньо у приміщенні сервісного центру МВС. Або ж замовити талон онлайн через е-запис, який генерується на 14 днів вперед. Завдяки дистанційному запису, кількість візитів до сервісного центру МВС скоротиться з двох до одного. Це дуже зручно та швидко, адже тепер не потрібно витрачати додатковий час і кошти на дорогу.

Сервісні центри МВС стануть своєрідними екзаменаційними хабами з просторими класами.

Про це розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик: «Ми посилюємо технічні умови в екзаменаційних класах. Тобто, сервісні центри МВС перетворюємо в своєрідні екзаменаційні хаби з просторими класами. Ми додатково обладнали їх відеокамерами з аудіозаписом, які фіксуватимуть звук. Тож кандидати у водії не зможуть отримати можливу підказку від сторонніх осіб. А завдяки додатковій відеофіксації виключається будь-яке ймовірне втручання в іспити. Такий посилений технічний контроль стане дієвим інструментом для оскарження результатів іспитів».

Майбутні кермувальники також мають можливість вибрати сервісний центр МВС, у якому хочуть складати теоретичне та практичне тестування. Вони розташовані за адресами:

Хмельницька область:

  • Хмельницький (сервісний центр МВС № 6841);
  • Кам'янець-Подільський (сервісний центр МВС № 6843).

Черкаська область:

  • Черкаси (сервісний центр МВС № 7141);
  • Умань (сервісний центр МВС № 7142).

Полтавська область:

  • Полтава (сервісний центр МВС № 5341);
  • Кременчук (сервісний центр МВС № 5342);
  • Лубни (сервісний центр МВС № 5343).

Чернігівська область:

  • Чернігів (сервісний центр МВС № 7441);
  • Прилуки (сервісний центр МВС № 7442).

Відтепер експеримент із прозорого складання іспитів у сервісних центрах МВС діятиме в 12 областях України. Розпочався проєкт із Львівської, Київської, Одеської та Вінницької областей понад 3 місяці тому. А з 3 серпня розширився на Рівненщину, Житомирщину, Кіровоградщину та Сумщину.

Про результати успішності кандидатів у водії розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик: «У цих регіонах знизився відсоток успішності тестування. Теоретичний іспит з першого разу склали - 24,5%, а практичний більш як 32%. Це говорить про погану підготовку кандидатів у водії».

Щоб краще освоїти знання правил дорожнього руху та успішно скласти іспити, майбутні водії можуть пройти підготовку на сайті Головного сервісного центру МВС. Онлайн-тренажер повністю імітує умови, в яких кандидати складатимуть іспит на знання ПДР.

В інших сервісних центрах МВС в цих областях громадяни й надалі отримуватимуть всі доступні послуги: реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача та обмін посвідчення водія, вибракування транспортного засобу та отримання міжнародного посвідчення водія. Проте теоретичні та практичні іспити прийматимуться виключно в тих підрозділах, в яких розпочався пілотний проєкт.

Джерело: ГСЦ МВС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація