Cupra Formentor VZ5 перетворили на пейс-кар DTM

Cupra Formentor VZ5 перетворили на пейс-кар DTM

11 травня 2022
0

2022 року іспанський автомобільний бренд Cupra став офіційним партнером німецької гоночної серії DTM. У рамках співпраці кросовер Cupra Formentor став автомобілем безпеки турніру. Як пейс-кар організатори серії вибрали флагманську модифікацію Formentor VZ5, яку додатково доопрацювали під стандарти спортивної експлуатації силами фахівців тюнінг-ательє ABT Sportsline. При цьому, крім технічних доробок, автомобіль обзавівся і стилістичними змінами.

Потужність 2,5-літрового 390-сильного турбомотора, який поєднується з 7-ступінчастою роботизованою коробкою передач DSG і повним приводом, збільшили до 450 кінських сил, а момент, виріс з 480 до 530 ньютон-метрів.

Це дозволило покращити динаміку розгону з місця до 100 кілометрів на годину на 0,3 секунди – до 3,9 секунди. Електронний обмежувач швидкості зрушений на позначку 270 кілометрів на годину, щоб машина могла задавати необхідний гоночних спорткарів категорії GT3 темп.

Зовні автомобіль безпеки для DTM відрізняється забарвленням кузова у фірмовому для Cupra мідному відтінку, ексклюзивними двоколірними 20-дюймовими колесами, білою графікою на кузові та додатковими світловими елементами на даху.

Крім двох пейс-карів Cupra Formentor VZ5 на етапах DTM працюватимуть дві машини управління гонкою, медичний автомобіль та лідинг-кар, який очолює пелотон перед стартом. Загалом іспанський автовиробник надасть гоночної серії на кожному етапі до шести автомобілів.

Джерело: Cupra

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація