Daimler Buses покаже супер-безпечні автобуси

Daimler Buses покаже супер-безпечні автобуси

09 вересня 2023
0

На міжнародному салоні Busworld Europe 2023, який проходитиме в Брюсселі з 7 по 12 жовтня, на стенді Daimler Buses будуть представлені новітні автобуси брендів Mercedes-Benz та Setra. Деякі з них запропонують і для тест-драйвів.

Так, відвідувачі побачать міський зчленований електробус eCitaro G із водневими паливними елементами, а також ще один eCitaro, оснащений акумуляторами останнього покоління NMC3.

Міжміська модель Mercedes-Benz Intouro предстане з гібридним силовим агрегатом, а туристичний лайнер Tourismo - у модернізованому виконанні. На стенді відбудеться європейська прем'єра електрифікованого шасі бразильського виробництва - eO500U.

Що ж до марки Setra, то на Busworld Europe 2023 покажуть нове покоління міжміських автобусів із низьким рівнем входу - MultiClass LE. Це буде їхня перша демонстрація на виставці такого рівня.

Ознайомитись можна буде з топовою, тривісною моделлю - S518LE, з габаритною довжиною 14,5 м. Бренд Setra представлятимуть і високопалубна модель TopClass, а також двоповерховий лайнер S531DD, що дебютували минулого року.

Особливу увагу приділятимуть системам активної безпеки та допомоги водієві. На автобусах покажуть найновішу систему автоматичного гальмування Active Brake Assist 6 (ABA 6), тобто шостого покоління. Застосовуючи радари ближнього та далекого радіусу дії, а також камеру вона може реагувати на стаціонарні та рухомі об'єкти (велосипедистів, пішоходів), працюючи у всьому діапазоні швидкостей (у АВА5 було обмеження до 50 км/год), причому ще й у фоновому режимі.

Також цікава й система Preventive Brake Assist 2 для низькопідлогових автобусів, яка точніше реагує на рухомі об'єкти, навіть поза проїжджою частиною. Заслуговує на увагу і система Sideguard Assist 2, яка попереджає про велосипедистів та пішоходів у сліпих зонах на поворотах. Якщо раніше вона працювала лише при повороті праворуч, то тепер може сканувати і зону дороги з боку водія. Цю систему також доповнює новинка - Frontguard Assist, яка реагує на перешкоди безпосередньо перед автобусом - на швидкості до 15 км/год.

З'явилася також інтелектуальна система Traffic Assist, яка в реальному часі аналізує поточну швидкість автобуса з максимально дозволеною на даній ділянці дороги, і у разі її перевищення попереджає про це водія. У майбутньому автобуси Mercedes-Benz та Setra також отримають систему камер MirrorCam, що замінить традиційні зовнішні дзеркала.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація