Daimler Truck задає нові стандартні безпеки для вантажівок та автобусів

Daimler Truck задає нові стандартні безпеки для вантажівок та автобусів

24 вересня 2023
0

У випробувальному центрі EVZ компанії Daimler Truck у Верті постійно ведеться робота над перевіркою нових систем активної безпеки. У цьому беруть участь різні вантажівки - Actros, Arocs, eActros, Atego, а також міські та туристичні автобуси марок Mercedes-Benz та Setra. Не забуті й машини підрозділу MB Special Trucks - Econic та Unimog. Спеціальний полігон дозволяє імітувати дорожні умови різних країн - Південної Америки, Кореї, Африки та, звичайно, Європи. Протягом року таким чином перевіряються близько 60 машин.

Більше того, автомобілі тестуються і на полігонах Daimler Truck в інших країнах - Іспанії, Фінляндії, Японії та США. Починаючи з 2020 року і до кінця 2023-го їх сумарний пробіг досягне 5 млн км.

Особлива увага приділяється системам допомоги водієві, більшість із яких почнуть встановлюватись на вантажівки та автобуси концерну вже з квітня 2024 року. Системи об'єднує нова електронна платформа на основі датчиків та камер, зі збільшеною у 20 разів швидкістю обробки даних. Чотири датчики ближнього радіусу дії (по два спереду і ззаду), один далекого (спереду) і багатофункціональна камера за лобовим склом дозволяє досягти кута огляду в 270 град. навколо автомобіля. Це значно підвищує безпеку таких уразливих учасників дорожнього руху як пішоходи та велосипедисти.

Тут відзначимо нову систему активної допомоги при гальмуванні Active Brake Assist 6 (шостого покоління), яка працює на швидкості до 60 км/год, реагуючи на стаціонарні та рухомі об'єкти. У разі загрози зіткнення вона автоматично застосовує гальмування, в разі потреби аж до повної зупинки.

Не менш важлива і система Frontguard Assist, яка сканує простір безпосередньо перед автомобілем, що є дуже актуальним при рушанні з місця в населених пунктах. Система Active Sideguard Assist 2 переглядає сліпі зони при правому або лівому поворотах і також «тисне на гальма» у разі загрози ДТП. А такий електронний помічник як Active Drive Asisst поверне машину/автопоїзд у свою смугу, якщо при перестроюванні або обгоні водій не помітив автомобіль, що наздоганяє його по сусідній смузі. Ще одна система - Traffic Sign Assist реагує на знаки обмеження швидкості.

Багато з цих систем виходять за рекомендації Загального регламенту 2019/2144, який приписує автовиробникам встановлювати на нові автомобілі з 2024 більше систем допомоги водієві вже в стандартній комплектації. Таким чином Daimler Truck задає на ринку вантажівок та автобусів нові стандартні безпеки.

Джерело: Авто Центр
Фото: Daimler Truck

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація