Дебютувала європейська версія нової Toyota Camry

Дебютувала європейська версія нової Toyota Camry

13 січня 2024
0

Компанія Toyota офіційно представила європейську версію Toyota Camry нового покоління. Це вже дев'яте покоління популярного японського седана.

Очікувалося, що Toyota Camry у Європі перестануть продавати. Замість цієї моделі мав з'явитися новий електромобіль. Однак, електричної заміни Camry ще немає, тому цю модель, як і раніше, будуть продавати на Старому континенті.

У США Toyota Camry дев'ятого покоління дебютувала восени 2023 року. І ось тепер, у січні 2024 року, настав час для презентації її європейської версії. Зовні європейська версія нової Camry практично нічим не відрізняється від американської версії. А ось обладнання у них різне. Але про все по порядку.

Toyota Camry нового покоління побудована відповідно до нової філософії дизайну компанії Toyota, яка раніше була використана у нових Toyota Prius та Toyota C-HR. Попереду домінують тонкі фари у формі бумеранга, зливаючись із вузькою решіткою радіатора.

Ззаду виділяються нові задні ліхтарі С-подібної форми. У цілому нова Camry відрізняється спортивним та сучасним дизайном.

У салоні Camry нового покоління компанія Toyota зробила ставку на нові технології. Панель приладів повністю перероблена. Тепер у стандартній комплектації європейської версії є 12,3-дюймова панель приладів та 12,3-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи (у американської версії дисплеї у стандартній комплектації менше).

Крім того, в Європі в стандартну комплектацію входить наступне обладнання: мультимедійна система Toyota Smart Connect, навігатор з інформацією про дорожню обстановку в реальному часі, розумний голосовий помічник, аудіосистема преміум-класу JBL з дев'ятьма динаміками, бездротове з'єднання з Apple CarPlay та Android Auto, п'ять USB-портів, бездротовий зарядний пристрій для смартфонів та мобільних пристроїв, оновлення бездротової мережі (OTA), цифровий ключ MyToyota, система допомоги водінню Toyota Safety Sense, фронтальна система запобігання зіткнень та інше.

Під капотом знаходиться п'яте покоління гібридної силової установки. Вона складається з чотирициліндрового 2,5-літрового бензинового двигуна, двох електромоторів та нової літій-іонної батареї.

Загальна потужність цієї гібридної силової установки складає 231 к.с. Коробка передач - CVT. Розгін до 100 км/год займає 7,3 секунди. Витрата палива - 5,1 л на 100 км шляху.

Toyota почне продавати нову Toyota Camry Hybrid у Європі у другому кварталі 2024 року. Скільки вона коштуватиме - ще не відомо.

Джерело: Today.ua
Фото: Motor.es

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація