Дебютував новий сімейний кросовер Dacia Bigster

Дебютував новий сімейний кросовер Dacia Bigster

09 жовтня 2024
1

Представлено новий кросовер Dacia Bigster. Старшого брата «Дастера» покажуть публіці за кілька днів на Паризькому автошоу. Його подробиці розкрили на офіційному сайті румунського автовиробника.

Нова Dacia Bigster, по суті, є подовженим варіантом Duster. Дві моделі дуже схожі та вирізняються гранчастим дизайном із високим капотом та розширеними крилами. Фари та ліхтарі мають Y-подібні елементи. Звісно ж, збережений і масивний пластиковий обвіс, а кліренс кросовера сягає 220 мм. На вибір пропонують колеса діаметром від 17 до 19 дюймів.

Розміри Dacia Bigster 2025:

  • довжина - 4,57 м;
  • ширина - 1,81 м;
  • висота - 1,71 м.

Інтер'єр Dacia Duster і Bigster майже ідентичний. Усередині переважають рубані лінії. Кермо скошене знизу, а замість важеля автоматичної КПП встановлено мініатюрний джойстик. Навіть у базовій версії встановлено цифровий щиток приладів та 10,1-дюймовий тачскрін.

Раніше анонсували семимісний варіант Dacia Bigster, проте поки кросовер показали тільки у версії з двома рядами крісел. Об'єм її багажника становить 667 л.

Базова комплектація Dacia Bigster Essential включає кондиціонер, парктронік та камеру. Топовий варіант Journey додає безключовий доступ, двозонний клімат-контроль, адаптивний круїз-контроль, датчики світла і дощу, навігацію, панорамний дах, електроприводи крісла водія та дверей багажника.

Нова Dacia Bigster зі старту буде доступна лише в електрифікованих версіях. 1,2-літрові бензинові турбомотори на 130 і 140 сил доповнені «м'якими» гібридними установками, а топовим є повноцінний 155-сильний гібрид.

Зазначається, що 140-сильна версія споживає 5,6 л/100 км у змішаному циклі і її можна замовити із заводським ГБО. Для 130-сильного варіанту доступний повний привід, доповнений кількома режимами та системою допомоги на спуску.

Джерело: Фокус
Фото: Dacia

Обговорення новини

Volodymyr85  

Особосто мене не вразив взагалі. Дастер як дастер

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація