Дефіцит дизельного пального в США починає зменшуватися

Дефіцит дизельного пального в США починає зменшуватися

26 листопада 2022
0

Запаси дизельного пального й мазуту в США демонструють перші ознаки стабілізації і навіть незначного зростання, оскільки надзвичайно високі ціни стимулюють виробництво, перешкоджають експорту і певною мірою зменшують споживання, повідомляє агентство Reuters.

За даними Управління енергетичної інформації США (EIA), запаси дистилятів, включаючи мазут, зросли на 3 млн барелів за шість тижнів - з 7 жовтня по 18 листопада.

Збільшення було помірним, але це явище є протилежністю звичайної тенденції до зниження для цієї пори року і вказує на те, що високі ціни й уповільнення економіки дозволяють запасам відновлюватися. Агентство Reuters нагадало, що за десять років до пандемії запаси дистиляту скоротилися в середньому на понад 11 млн барелів за той же період, а в 2010-2019 роках сезонне падіння становило від 7 млн барелів аж до 21 млн барелів.

Є докази того, що високі маржі переробки і ціни на дизельне пальне й інші середні дистиляти обмежують споживання, тоді як високі маржі й ціни спонукають нафтопереробні заводи збільшувати пропускну здатність нафти і максимізувати вихід середніх дистилятів.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація