Дефіцит палива в Україні: що відбувається на АЗС

Дефіцит палива в Україні: що відбувається на АЗС

29 квітня 2022
0

До кінця квітня на українських АЗС виник дефіцит палива, через який більшість водіїв могли купити бензин, газ і ДП лише за спеціальними талонами.

Уже в обід, 28 квітня, на заправках, які розташовані на столичній окружній дорозі, не було палива. На тих газозаправних станціях, де водії могли ще придбати бензин чи газ, вишиковувалися величезні черги з автомобілів. Крім того на окремих АЗС паливо відпускали лише корпоративним клієнтам за спеціальними талонами та завищеними цінами.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі національного телемарафону визнав, що в Києві спостерігається дефіцит палива. Топчиновник закликав жителів столиці без зайвої потреби не пересуватися містом, щоб не ускладнювати проблеми з бензином і газом.

«У нас на сьогодні інші пріоритети забезпечення пальним ніж просто (забезпечення - ред.) містян, які приїхали, і їм потрібно кудись переміщуватися. Сьогодні немає проблем із використанням громадського транспорту. З іншого боку, не бачу великої потреби на сьогоднішній день переміщатися містом», - підкреслив Поворозник в ефірі марафону.

Дефіцит палива також спостерігається на АЗС в Одесі. Місцеві жителі у соцмережах розповідають, що газозаправні станції встановили обмеження та відпускають не більше 10 л бензину/газу на один автомобіль.

«Ціни на бензин знову пішли вгору. Період цінового затишшя на паливному ринку закінчився. 95-й штурмує планку 36 гривень за літр, 92-й відсутній, дизельне паливо й у світі білому не знайдеш, газу вже немає давно», - йдеться в іншій публікації місцевого Telegram-каналу.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація