Депутати пропонують фіксувати пробіг при кожній перереєстрації авто

Депутати пропонують фіксувати пробіг при кожній перереєстрації авто

28 жовтня 2023
4

На сайті Верховної Ради з'явився законопроект, який регламентує фіксацію пробігу при кожній перереєстрації транспортного засобу.

Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту під номером 10173, прийняття такої ініціативи «сприятиме прозорості у питаннях відображення дійсного пробігу вживаних транспортних засобів».

Суть проекту полягає у тому, що електронні бази МВС міститимуть інформацію про показники одометра та зможуть надати таку інформацію потенційним покупцям. Законопроект не передбачає адміністративної або кримінальної відповідальності у разі «скручування» пробігу, заміни щитка приладів, виходу з ладу одометра, заходу «на другий круг», відсутності або некоректного відображення показань пробігу.

Документом пропонується «закріпити в законодавстві норми щодо обов'язкової фіксації дійсного пробігу транспортного засобу при його реєстрації (перереєстрації), а також сприяти створенню підґрунтя для отримання фізичними та юридичними особами інформації за VIN кодом транспортного засобу до його ввезення на територію України».

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

No Mercy  

В США за скручений пробіг кримінальна відповідальність. Бо це може вплинути на неправильне обслуговування згідно пробігів і регламенту ТО, що впливає на безпеку авто. А ще це є шахрайством.

+5-14ВІДПОВІСТИ  
Алексей Сухоруков  

А хто буде вносити пробіг при переоформленні? Експертиза вже не обов'язкова.

+4-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Алексей Сухоруков, зроблять обов'язковою.

+1-13ВІДПОВІСТИ  
gorra  

Потрібна ініціатива

+3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація