Депутати пропонують встановити нульове мито на авто для військових

Депутати пропонують встановити нульове мито на авто для військових

19 грудня 2023
0

Депутати ВР пропонують встановити нульове розмитнення транспортних засобів для учасників бойових дій та інших громадян, які постраждали внаслідок військової агресії проти України. Відповідні проєкти закону 10353 та 10354 зареєстровано на сайті Ради.

Законопроєктами, зокрема, пропонується тимчасово, з 1 січня 2024 року (або з дня набрання чиності цього підпункту) на період дії воєнного стану на території України і до 31 грудня року наступного після року, в якому буде припинено або скасовано воєнний стан на території України, звільнити від оподаткування ввізним митом: автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів, які ввозяться на митну територію України.

Згідно з документом, це передбачено для вільного обігу громадянами з числа осіб, які мають статус учасника бойових дій; які були призвані на військову службу під час мобілізації (крім офіційно визнаних дезертирами); які є синами/доньками, батьками, рідними братами/сестрами загиблого внаслідок військової агресії проти України; чиї транспортні засоби зазнали пошкоджень унаслідок військової агресії проти України.

Зазначається, що особи відповідних категорій (або офіційно уповноважена особа в інтересах відповідного громадянина) можуть завезти в Україну один транспортний засіб. Також на цих умовах один транспортний засіб може завезти фізична особа, яка офіційно передала власний транспортний засіб військовому підрозділу, який бере участь у заходах із відсічі військової агресії проти України.

«Звільнення від оподаткування ввізним митом, передбачене цим підпунктом, не поширюється на товари, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави- окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом», - йдеться в документі.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація