Єдиний у світі білий Ferrari Enzo виставили на продаж

Єдиний у світі білий Ferrari Enzo виставили на продаж

22 червня 2022
0

З 2002 по 2004 роки марка Ferrari випустила 400 екземплярів суперкара Enzo, який для свого часу був надвидатним за характеристиками автомобілем, а в наші дні є однією з найбажаніших машин для будь-якої колекції. Більшість суперкарів Ferrari Enzo була пофарбована в традиційні для бренду відтінки червоного кольору, а всього 20 машин в рамках програми Extracampionario отримали нестандартний відтінок. Але тільки один автомобіль отримав заводське забарвлення в білий колір і саме цю машину зараз виставили на продаж.

Проект Extracampionario був доступний виключно для найцінніших і найвибагливіших клієнтів компанії з Маранелло, яким марка довірила можливість вибрати будь-який колір для їхнього гіперкара. Якийсь німецько-швейцарський мільярдер вважав за краще пофарбувати свій Ferrari Enzo з шасі № 133023 у білий колір Bianco Avus, який поєднується з обробкою салону чорною шкірою.

Випущений 22 травня 2003 суперкар має вуглепластикові сидіння з рідкісними для моделі вставками з чорної 3D-тканини. Більшість часу Enzo експонувався в шоу-румі, а потім з Європи його в 2011 році експортували до Гонконгу з пробігом всього 9600 кілометрів.

У листопаді 2012 року автомобіль отримав сертифікат Ferrari Classiche, що підтверджує автентичність суперкара, а зараз єдиний у світі білий Ferrari Enzo виставили на продаж на аукціоні RM Sotheby's. Нагадаємо, Ferrari Enzo оснащується атмосферним 6-літровим V12 з віддачею 660 кінських сил і 657 Нм моменту. Коробка передач - автоматична секвентальна, 6-ступінчаста F1, привід - на задню вісь. Розгін до «сотні» у машини займає 3,3 секунди.

Джерело: RM Sothebys

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація