Єдиний у світі суперкар McLaren виставили на аукціон

Єдиний у світі суперкар McLaren виставили на аукціон

04 січня 2023
0

На аукціон виставили єдиний у світі McLaren Senna XP Home Victory Edition. Він присвячений легендарному гонщику Формули-1 Айртону Сенні. Подробиці про суперкар розповіли на сайті аукціонного будинку Bring a Trailer.

Senna XP Home Victory Edition побудований McLaren Special Operations спільно з McLaren Beverly Hills. Він є одним із трьох авто серії, присвяченої кар'єрі Айртона Сенні. Спочатку це був передсерійний прототип суперкара, після чого його повністю перебудували.

Цей XP Home Victory Edition відрізняється від інших моделей McLaren Senna зеленими та жовтими акцентами на кузові, що символізують прапор Бразилії. Він також прикрашений копією бразильського прапора на задньому крилі та відзначає першу перемогу Айртона Сенні у Формулі-1 на його домашній гонці в Інтерлагосі у 1991 році.

В інтер'єрі також є кілька унікальних штрихів. Серед них зелені карбонові елементи, сидіння зеленого кольору та шкіряна оббивка з контрастним жовтим рядком. В оснащення входять система push-to-drink, аудіосистема Bowers & Wilkins із сімома динаміками та рульове колесо зі вставками із зеленого вуглеволокна.

McLaren Senna оснащений 4-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом, що видає потужність 800 к.с. і 800 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає лише 2,8 секунди, а максимальна швидкість становить 335 км/год. Важить трековий суперкар лише 1198 кг.

Пробіг суперкара складає всього 732 км. Торги закінчуються за 9 днів. Ціна за лот уже перевищила мільйон доларів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація