Для сільських медиків Прикарпаття передали електромобілі

Для сільських медиків Прикарпаття передали електромобілі

12 червня 2024
2

Автомобілі для Центрів первинної медико-санітарної допомоги Івано-Франківської області придбано в рамках спільного проєкту World Bank Ukraine «Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя» й Міністерства охорони здоров'я України. Загалом же для українських медзакладів з 20 областей закуплено 75 електромобілів.

Чотири акумуляторні машини з того пакету отримала Франківщина. Про це йдеться в пресрелізі Івано-Франківської ОВА. Цільовим призначенням електромобілі після урочистостей в обласному центрі 11 червня відправилися у Центри первинної медичної допомоги Рожнятівської, Богородчанської Долинської, Верхнянської громад.

Де будуть заряджати у прикарпатських селах електричні автомобілі - невідомо. Для цього потрібно буде зробити спеціальні зарядки на місцях дислокації машин, а це додаткові кошти з бюджету, не кажучи вже про нові тарифи на електроенергію.

«Новий транспорт сприятиме мобільності та ефективності надання медичних послуг населенню первинною ланкою. Йдеться, зокрема, про паліативну допомогу пацієнтам вдома, активізацію патронажних оглядів новонароджених діток. Зараз з фронту багато наших захисників повертаються і мають різні інвалідності. До нас багато приїхало людей з інвалідністю, діток. Оновлення автопарку дозволить лікарям своєчасно та ефективно реагувати на запити пацієнтів», - зазначила під час передачі техніки медзакладам начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Електричний хетчбек MG4 виробляється китайським заводом SAIC Motor.

Передані електромобілі MG4 мають лише задній привід з одним електромотором потужністю 125 кВт (170 к.с.), хоча існує і повноприводна версія. Такого силового потенціалу для легкого транспортного засобу достатньо.

Автомобіль з 5-місним салоном отримав акумулятор на 51 кВт.год та запас ходу 350 км, чого достатньо для денної роботи кількох лікарів у першу та другу зміну. А от місця для маломобільних хворих в цих машинах відверто замало. І хоча вони не призначені для транспортування хворих, така можливість все ж не виключена.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

YIIonis  

А як же заклики не купувати китайські автомобілі у посібника ворога? Активісти з усіх матюгальників репетували як це погано, а тут влада сама дала такого ляпу...

+6ВІДПОВІСТИ  
Fighting Falcon  

YIIonis, це зрада.) Частенько доведеться айболітам ручками штовхати в зад цей пепелац і ковтати пил доріг, за відсутності зарядок у селах.

+4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація