Для українських перевізників автоматизують отримання міжнародних дозволів

Для українських перевізників автоматизують отримання міжнародних дозволів

09 вересня 2022
0

Міністерство інфраструктури запровадило автоматичну видачу дозволів ЄКМТ, що дають змогу здійснювати багаторазові міжнародні перевезення. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Щороку видача ліцензій виливалася у довгі черги на морозі, перевізникам доводилося заповнювати документи вручну, і як наслідок багато хто не встигав і зазнавав збитків від простою», - розповів Найєм.

При цьому на ринку створювалися посередники, які пропонували «вирішити» питання швидко.

Тепер для участі в конкурсі на дозволи подавати документи треба буде винятково в електронному вигляді через систему «Шлях».

Найєм зауважив, що наразі система проходить тестовий режим, й усі анкети, заповнені в пробний період, будуть автоматично видалені системою перед початком офіційної процедури конкурсу.

Для участі в конкурсі перевізникам необхідно подати електронні анкети на 2023 рік з 1 до 31 жовтня 2022 року. Редагувати заявки можна буде лише до моменту передачі на розгляд конкурсної комісії.

«Процедура повністю виключає людський фактор і можливість зловживань і затягування з видачею. До того ж, робота системи буде повністю прозорою і зрозумілою для всього ринку перевізників», - додав заступник міністра.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація