Для водіїв туристичних автобусів в ЄС запровадять нові правила режиму праці та відпочинку

Для водіїв туристичних автобусів в ЄС запровадять нові правила режиму праці та відпочинку

05 лютого 2024
0

У Європейській раді та Європарламенті було досягнуто попередньої домовленості про нові правила режиму праці та відпочинку водіїв туристичних автобусів на території ЄС. Вони підтримуються Міжнародним союзом автомобільного транспорту (IRU) і рядом торгових компаній.

На відміну від чинних правил, які є спільними для водіїв автобусів та далекобійних вантажівок, нові враховують саме специфіку роботи на автобусах.

Що ж дадуть зміни водіям лайнерів? По-перше, можливість поділу щоденної 45-хвилинної перерви на дві частини, тривалістю не менше ніж 15 хвилин кожна. По-друге, право перенести початок щоденної перерви на одну годину за поїздку за умови, що сумарний час водіння за день не перевищить 7 годин. По-третє, надається можливість звільнення на 12 днів від початку щотижневого відпочинку для водіїв на внутрішніх рейсах.

Також вивчається можливість заміни дорожнього листа на цифрову версію. Нові правила, після проходження процедури офіційної ратифікації, можуть набути чинності вже у першій половині 2024 року.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація