Для зниження споживання пального треба пересадити людей на громадський транспорт

Для зниження споживання пального треба пересадити людей на громадський транспорт

15 травня 2022
0

Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський вважає, що в Україні треба знизити споживання пального, а одним із таких кроків є заклик утриматися від поїздок на власних авто та користуватися громадським транспортом, який натомість не працює належним чином. Економіст висловив таку думку в ефірі «Еспресо».

«Споживання пального можна було б знизити, якби люди замість власних авто користувалися громадським транспортом. Але ми бачимо у тому ж Києві, що громадський транспорт суттєво обмежений, його кількість недостатня, тому українці обирають власні авто. Регулювання ціни - це помилка уряду, який нині створює проблему. Зараз уряд діє реактивно й не розв'язує проблему пального стратегічно», - зазначив Несходовський.

Експерт пояснив, що влада повинна була б закликати українців зменшити споживання пального, натомість уряд діє неефективно, тому що встановлює ціну на пальне однакову як на Сході України, так і на Заході, де ситуація різна.

«Обмеження кількості видачі пального до 10 л утворює черги: людина бачить утворення черг і розуміє, що є дефіцит, тому люди заправляють і каністри. Усе пальне, що завозиться, воно й продається. Тож коли влада каже, що частину пального вони не поставляють на АЗС, щоб накопичити, - це не зовсім так. Зараз є багато можливостей, щоб усередині країни зменшити споживання пального - закликати людей утриматися від поїздок, якщо вони не є нагальними. Але влада сконцентрувала увагу, що треба задовольнити відповідний попит, регулює ціну, не розуміючи, що ситуація на Сході країни відрізняється від ситуації на Заході, логістика, наприклад. Але ми встановлюємо одну ціну», - зауважив Несходовський.

Джерело: Еспресо

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація