До кінця року понад половини світлофорів Києва буде оснащена шафами резервного живлення

До кінця року понад половини світлофорів Києва буде оснащена шафами резервного живлення

16 червня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

13 червня Київська міська рада прийняла рішення щодо виділення коштів на придбання додаткових шаф резервного живлення нового типу.

На сьогодні 36% світлофорних об'єктів, що знаходяться на балансі комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху», забезпечені резервним живленням, а до кінця року підключать уже 58%.

Наразі на балансі комунального підприємства перебуває 733 світлофорних об'єкти. Шафами резервного живлення оснащені більше третини з них. А саме 267 об'єктів, що розташовані на складних перехрестях із високою інтенсивністю руху.

Загалом встановлення шаф резервного живлення почалося у 2018 році. До початку повномасштабної війни в Києві встановили 225 шаф резервного живлення з ємністю до 3-х годин, що забезпечували роботу світлофорів на час аварій і ремонтних робіт електромережі.

У 2023 році закупили і встановили 44 шафи резервного живлення із сучасними акумуляторними батареями LiFePO4, які при повному заряді забезпечують роботу світлофорних об'єктів до 24 годин. Такими шафами облаштовані критично важливі перехрестя і транспортні розв'язки в одному рівні з високими транспортно-пішохідними потоками.

Нагадуємо, що в разі непрацюючого світлофору учасники дорожнього руху мають керуватися дорожніми знаками. Для безпечного переміщення транспортних і пішохідних потоків працівники Центру в тісній співпраці з представниками патрульної поліції проводять моніторинг транспортної ситуації на вулично-дорожній мережі столиці.

Джерело: Центр організації дорожнього руху

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація