До Миколаєва прибули нові українські тролейбуси зі збільшеним автономним ходом

До Миколаєва прибули нові українські тролейбуси зі збільшеним автономним ходом

23 квітня 2024
0

Миколаїв отримав перші три тролейбуси, закуплені в рамках угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку. Це продукція української компанії «Політехносервіс». Ще два тролейбуси прийдуть наступного тижня, а до кінця літа очікується постачання ще п'яти. Загалом за умовами договору виробник передасть Миколаєву 31 тролейбус протягом 13 місяців.

Більшість нових тролейбусів планують використовувати на маршруті в Корабельному районі міста. Це ділянка довжиною 16 км, від кільця автовокзалу до проспекту Корабелів. Тролейбуси проїжджатимуть його в автономному режимі та повертатимуться, підзарядивши батареї на кінцевій зупинці.

До роботи водіїв підготують спеціалісти компанії-виробника. Зокрема допоможуть освоїти використання режиму автономного ходу. У цієї моделі він складає 20 км.

Першим новий тролейбус маршрутом провів мер Миколаєва Олександр Сенкевич. З його слів, місто чекало на оновлення тролейбусного парку практично з 2017 року. Загальна сума проєкту - 3,9 млн євро. Спільно з ЄБРР його профінансував уряд Данії. Оскільки кошти грантові, повертати їх банку місту не доведеться.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація