Компанія Dodge розпочала європейські продажі моделі Challenger

Компанія Dodge розпочала європейські продажі моделі Challenger

25 травня 2023
1

Легендарний Dodge Challenger вийшов на європейський ринок. Знаменита спортивна модель вперше з 1970 року офіційно представлена у Старому світі. Подробиці про європейські версії з'явилися на офіційному сайті концерну Stellantis.

Новий Dodge Challenger 2023 буде доступний в Європі тільки в спеціальних лімітованих версіях «прощальної» лінійки Last Call. Парадокс у тому, що Challenger знімуть з виробництва до кінця нинішнього року та замінять електрокаром, тобто модель з'явилася в Європі за лічені місяці до своєї ліквідації.

На європейський ринок уже вийшов Dodge Challenger Shakedown. Він комплектується виключно 6,4-літровим 485-сильним V8 Hemi та 6-ступінчастою механічною або 8-ступінчастою автоматичною КПП. Від стандартної моделі він відрізняється забарвленням зі смугами на капоті та даху, 20-дюймовими дисками та зміненим внутрішнім оздобленням.

Незабаром до Shakedown приєднається екстремальніший Dodge Challenger Black Ghost. Версія є трибютом однойменної гоночної моделі 1970 року, яку нещодавно продали на аукціоні за мільйон доларів.

Новий Dodge Challenger Black Ghost оснащений 6,2-літровим компресорним V8 Hellcat на 807 к.с. та 8-ступінчастим автоматом. Він розганяється до 100 км/год за 3,5 сек і розвиває 326 км/год.

У купе розширені крила, капот із двома повітрозабірниками, а також особливі 20-дюймові колеса та гальма Brembo. Салон оздоблений шкірою, алькантарою та карбоном.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

mavrx5  

Нічого дивного. Стеллантіс зацікавлений продавати майбутній електро Челенджер у Європі. І до його запуску бензиновий старичок підігріє ринок своїм ім'ям а також підготується дилерська мережа.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація