Дослідники знайшли спосіб зламати ключі Tesla

Дослідники знайшли спосіб зламати ключі Tesla

14 березня 2024
0

Дослідники безпеки виявили вразливості в транспортних засобах Tesla, що розкривають можливість злому ключів і доступу до даних власників за допомогою простого електронного пристрою.

Група дослідників із команди Mysk продемонструвала, наскільки легко можна зламати електромобілі Tesla, використовуючи пристрій Flipper Zero і підроблені Wi-Fi мережі на станціях Supercharger автовиробника.

Процес злому включає створення фальшивої мережі Wi-Fi, в якій власнику Tesla потрібно залишити свої особисті дані. Щойно інформація фіксується, хакери запитують код багатофакторної аутентифікації, щоб отримати доступ до облікового запису Tesla.

Після цього вони можуть клонувати ключ і отримати контроль над автомобілем.

У відповідь на заяву дослідників, Tesla визнала вразливість, але зауважила, що в посібнику користувача не вказується необхідність карти-ключа для додавання ключа телефону. Це означає, що вразливість не розглядається як серйозна проблема виробника.

Хоча цей метод злому вимагає деяких зусиль і фізичної присутності хакерів поруч з автомобілем, його простота і можливість злому вкрай занепокоїли любителів цього бренду. Експерти зазначають, що доступ до даних у глибоко захищених облікових записах виробників автомобілів та інші складні методи злому також є реальною загрозою безпеці.

Джерело: NV.UA
Фото: InsideEVs

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація