Дослідники знайшли залежність між маркою автомобіля та IQ водія

Дослідники знайшли залежність між маркою автомобіля та IQ водія

20 березня 2023
22

Британський інститут дослідження ринку Censuswide вивчив зв'язок між маркою автомобіля та інтелектом водія. Спочатку у двох тисяч респондентів визначили рівень IQ, а потім дізналися, на яких автомобілях вони їздять.

Згідно з актуальними дослідженнями, дві третини людей у світі мають IQ у діапазоні від 85 до 115. Тільки близько 2,5% мають рівень інтелекту нижче 70 або вище 130. Значення 144 - вже рівень генія. Тому, загалом, у всіх водіїв наведених нижче марок рівень інтелекту в нормі, але картина все одно цікава.

Окремо склали рейтинги за типом двигуна та кольором автомобіля. У власників авто з бензиновими двигунами найвищий коефіцієнт інтелекту - 94,35, гібридів - 93,89, дизельних машин - 92,91, електромобілів - 90,19.

Трійку лідерів за кольорами склали білий (95,71), сірий (94,97) та червоний (94,88), на останньому місці зелений (88,43).

Втім, не варто занадто серйозно ставитися до цього дослідження - наскільки правдиві ці дані та чи існує насправді такий зв’язок, звичайно, викликає певні сумніви.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Про любителів електромобілів і індивідуальних номерних знаків-показово. Їм логічні аргументи зовсім не аргументи. Зараз замінусують

+5-5ВІДПОВІСТИ  
melifaro  

У чому різниця між гібридами?
А взагалі - середня температура по лікарні.

+2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

melifaro, ну, звичайно, що тут все відносно з цими цифрами. Але можна приблизно орієнтуватися на них. В гібриді, хоч якийсь сенс є. Це повноцінне авто, яке швидко заправляється і можна їхати будь-де на ньому. Взявши з собою каністру бензину, можна заправитися, хоч у полі десь и подовжити пробіг авто ще на 200-300 км (фактичний пробіг середнього електромобіля на одному заряді). Дизелі дорожчі порівняно з бензиновими, більш шумні, розходники дорожчі і т.д. Про електрички вже й так багато сказано. Десь так) Справжні автомобілісти цінують авто за мобільність і свободу, а не за життя біля розетки і обмежений пробіг.

+4-4ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

nikolaynovgorodskiy, Ну не всі ж регулярно катають по 500-700 км за день... У мене тачка бензинова, але максимальний одноразовий пробіг за 2022 рік був 350 км - на деяких електромобілях це цілком можливо. А у якості міської машини електрокар дуже вигідний, але лише коли приватний будинок чи гараж з розеткою.
Взагалі, ідеальним вважаю плагін-гібрид. Запасу ходу 50-60 км на електриці цілком достатньо, аби їздити на роботу, а якщо треба далеко їхати, то є бензиновий двигун.

+4ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 14
avtorv  

Как всегда смешные новости и исследования, они опросили всего 2 тыс человек у себя в стране при рынке в десятки миллионов автомобилей в Европе! А ничего что Skoda и франзузов нет в USA, Canada, China - а это самые большие рынки в мире и там вообще иные запросы и в топе не бензин по продажам уже много лет! Главное такие исследования делать не после дня Святого Патрика!))

+3-3ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

avtorv, в топе пока бензин почти во всех странах. В США 60% водителей сказали, что даже не рассматривают електоромобили для покупки. Китай не показатель, там вообще своя кухня.

+1-3ВІДПОВІСТИ  
Jestemoffi  

яка маячня!

+2ВІДПОВІСТИ  
vitaliy_r2  

Jestemoffi, як зазвичай в місцевих новинах.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація