Доступний електромобіль Renault Twingo покажуть наступного року

Доступний електромобіль Renault Twingo покажуть наступного року

26 липня 2024
0

Французький автовиробник з часом розпочне випуск доступного компактного електромобіля Renault Twingo на заводі Revoz у місті Ново-Место, Словенія. Уряд країни підписав меморандум про взаєморозуміння з Renault щодо виробництва 150 000 нових Twingo на рік на заводі, починаючи з 2026 року.

Цей крок означає, що Revoz зможе підтримувати свою поточну продуктивність після зняття з виробництва попереднього Twingo, яке нещодавно було припинено після 10 років. Генеральний директор заводу Йоже Беле зазначив, що цей крок захистить 1400 робочих місць на підприємстві.

Новий Twingo матиме один із найкоротших термінів між розробкою концепції та серійним виробництвом в історії Renault, Концепт електромобіля побачив світ у листопаді 2023 року, а серійне авто мають представити не пізніше кінця 2025 року.

Renault нещодавно уклала угоду з неназваним китайським автовиробником, щоб прискорити програму розробки компактної новинки. Керівник Renault Group Лука де Мео раніше сказав Autocar, що партнерство матиме вирішальне значення для вкладання у стислі графіки, а також для економії витрат на виробництво.

Можливо, на рішення про виробництво Twingo в Європі, а не в Китаї, де вартість робочої сили значно нижча, вплинуло нещодавнє введення Євросоюзом мит на автомобілі китайського виробництва.

Джерело: Autogeek
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація