Дві ракети зруйнували міні-НПЗ у Мерефі

Дві ракети зруйнували міні-НПЗ у Мерефі

09 січня 2023
0

У суботу, 7 січня, під час ракетного обстрілу Мерефи Харківської області було зруйновано міні-НПЗ. У результаті загинула одна людина, ще одну - поранено. 

«Виявлено, що завдано серйозних збитків підприємству: пошкоджено технологічне обладнання й будівлю підприємства. За попередніми даними, одна людина загинула, ще одна людина постраждала», - повідомив речник ДСНС області Євген Василенко.

З його слів, масштабної пожежі вдалося уникнути.

«На щастя, ємності біля підприємства були порожніми», - зазначив він.

За даними enkorr, з території Білгородської області в підприємство було випущено дві ракети С-300, проти яких українська ППО поки що безсила. Зі слів представника підприємства, що побажав не називати свого імені, завод отримав великі руйнування технологічного обладнання, внаслідок чого не зможе розпочати виробничу діяльність невизначений час.

Міні-НПЗ у Мерефі - одне з найбільш технологічно розвинутих підприємств сектору малої нафтопереробки. Протягом останніх років тут було збудовано декілька сучасних технологічних установок, а також сучасна лабораторія. Очікувалось, що 2023 року НПЗ вийде на випуск товарних бензинів і дизпального.

Напередодні нового року росіяни також обстріляли Шебелинський газопереробний завод у Харківській області.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація