Єдиний екземпляр Alfa Romeo 75 з дивним дизайном виставили на торги

Єдиний екземпляр Alfa Romeo 75 з дивним дизайном виставили на торги

12 листопада 2023
0

Alfa Romeo 75 - компактний спортивний седан із заднім приводом, який у свій час «змагався» з потужним BMW 3 серії (E30). Він вийшов у 1985 році, як заміна Giulietta, і випускався до 1992 року, коли поступився місцем передньопривідний 155.

Італійський виробник кузовів Carrozzeria Castagna придбав автомобіль, виготовлений у 1987 році, і перетворив його на унікальний автомобіль дивного дизайну. Купе випустили в 1994 році, щоб підготувати його до Женевського автосалону наступного року.

Ідея цього дивно оформленого седана, який перетворився на купе, під назвою «Vittoria» полягала в тому, щоб додати йому стилю SZ (Sprint Zagato), який сам по собі мав нетрадиційний вигляд. Незважаючи на те, що це концепт, він базувався на серійному автомобілі, тому його можна використовувати на вулицях. Однак його майже не використовували, оскільки більшу частину свого життя він провів у сховищі. Він має лише 2500 кілометрів на одометрі та залишається в чудовому стані, за винятком невеликої кількості корозії, де алюміній зустрічається зі сталлю.

Він має алюмінієві кузовні панелі ручної роботи на сталевій рамі. Інтер'єр також зазнав капітального «ремонту», оскільки в ньому використовується темно-зелена шкіряна оббивка, дерев'яне оздоблення та великий логотип «Vittoria» на панелі приладів з боку пасажира. Він також може похвалитися кермом Momo та зеленою алькантарою на дверних картах, центральній консолі та зверху на панелі приладів.

«Нутро» Alfa Romeo 75 було перенесено, тому Vittoria зберегла легендарний 3,0-літровий двигун V6 «Busso». Втім, він був протестований на динамо-машині і видавав 255 кінських сил після доопрацювання компанією з Казальмаджоре. Потужність передається на задні колеса через п'ятиступінчасту механічну коробку передач, розташовану заду. Гальма Brembo відповідають за зупинку, а підвіска була модернізована коаксіальними амортизаторами Koni на обох осях і передніми незалежними котушковими пружинами.

Якщо ви хочете мати рідкісний автомобіль, Car&Classic продасть з аукціону Alfa Romeo Castagna Vittoria 1995 року випуску вже цього місяця. Очікується, що цей унікальний екземпляр коштуватиме від 125 000 до 135 000 фунтів стерлінгів. За поточним обмінним курсом це становить від 155 000 до 167 000 доларів США.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація