Єдиний гоночний Koenigsegg виставили на аукціон за 4 мільйони доларів

Єдиний гоночний Koenigsegg виставили на аукціон за 4 мільйони доларів

07 липня 2023
0

На сайті аукціонного будинку Bonhams виставили на продаж унікальний гоночний автомобіль шведського виробника Koenigsegg. Він існує в єдиному екземплярі.

Йдеться про модель CCGT, яку створили у 2003 році для участі у перегонах у класі GT1. Однак, машина так і не виїхала на трек. Вона оснащена 5,0-літровим 32-клапанним атмосферним двигуном V8 на 600 к.с. потужності. Мотор працює у парі із секвентальною коробкою передач Cima типу dog-leg із прямозубими шестернями та магнієвими колесами.

CCGT знаходиться у повністю оригінальній комплектації. Навіть гоночні шини Michelin збереглися. Автомобіль на ходу і не потребує доробок. Двічі на рік він проходив технічне обслуговування двигуна. Повідомляється, що організація Masters Historic Racing дозволила спорткару брати участь у гонках Masters Endurance Legends Series, якщо новий власник захоче це.

Виручити за унікальний Koenigsegg має намір від 3 000 000 до 4 000 000 фунтів стерлінгів (від 4 до 5 млн доларів). Повідомляється, що організація Masters Historic Racing дозволила спорткару брати участь у гонках Masters Endurance Legends Series, якщо новий власник захоче цього.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація